Jag vill hitta
i Värnamo
Sök

Vilken sommar det blev i Sverige. En av de varmaste någonsin…

Vilken sommar det blev i Sverige. En av de varmaste någonsin…

Givetvis skönt för alla som älskar värmen, men samtidigt en stor global utmaning. Flera världsledande klimatforskare hävdar att man ser tydliga spår av klimatförändringar i värmeböljan som svepte fram över stora delar av Europa i somras. Även om Värnamo är en liten del av Sverige och en väldigt liten del av världen så finns det faktiskt saker som var och en kan tänka på för att värna om miljön.

Ett tips är att handla på hemmaplan.

Har du dessutom möjligheten att använda vår eldrivna tätortstrafik så är du med och ytterligare bidrar till en bättre miljö. Hållbarheten är en viktig del i Värnamo Kommuns vision: ”Värnamo kommun – den mänskliga tillväxtkommunen, 40 000 invånare 2035”.

Det har varit full fart i Värnamo under sommaren. Efter en succéartad Karneval så tog det bara ett par veckor till det var dags för VM- campen att inta Åbroparken. Fotbolls VM med Svenska framgångar gjorde att parken fylldes till bredden under några fantastiska dagar och kvällar. Succén var ett faktum. I slutet av juli var det så dags får årets andra marknad ”Slåttalördag”. Förutom den traditionella
marknaden var det en stor Loppis på Storgatsbacken och dessutom uppträdande i världsklass av gatu artisterna från Stockholm Street Festival. De gladde besökarna med sina spektakulära uppträdanden under hela dagen. I slutet av augusti var det traditionsenliga
Värnamodagar igen. Årets Värnamodagar besöktes av uppskattningsvis sjuttiotusen personer som tog del av en mängd olika evenemang och aktiviteter i City.

Under juni månad hade Värnamo Citys och Värnamo Handels gemensamma satsning på en lokal kundklubb premiär då Klubb Värnamo lanserades. Ett enkelt och smidigt stämpelsystem där du som kund får stämplar som mynnar ut i en rabatt när det digitala stämpelkortet är fyllt. Drygt två månader efter lanseringen är antalet medlemmar uppe i drygt tretusen femhundra och den växer hela tiden. Medverkande butiker hittar du varnamocity.se. Klubb Värnamo är en del av Värnamo Citys bidrag till kommunens vision om hållbarhet.
Det har skett och sker en del nyetableringar i City. I våras fick vi en duktig torghandlare som dessutom har satsats på en egen butik på Köpmansgatan. Nu öppnar även Direkten med spelbutik i Galleria Flanaden. Två etableringar som kompletterar övrig handel på bästa sätt i City.

Det är nu tre månader kvar till julafton och kanske har du börjat funderar på vad du ska köpa i julklapp. Om du har svårt att välja så har jag ett tips som garanterat faller mottagaren i smaken. Köp ett presentkort från Värnamo handel. Presentkortet kan man använda på
femtiofem olika butiker, caféer och restauranger runt om i Värnamo. Du köper ditt presentkort på varnamohandel.com, Audio Video, Håkanssons Parfymeri och nu även i presentkortsautomaten ner på Hemmahallen. På Hemmahallen kan du köpa ditt presentkort
alla dagar i veckan.

Nu ser vi fram mot en fantastisk höst i Värnamo City där du som besökare kan känna dig välkommen. Håll koll på varnamocity.se och följ oss på Face book så du inte missar det som händer.

Värnamo City
– Din självklara mötesplats

Anders Wallin
Centrumledare

Kommentarer 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta