Jag vill hitta
i Värnamo
Sök

Tre starka varumärken som kommer bidra till den positiva utvecklingen i Värnamo

Tre starka varumärken som kommer bidra till den positiva utvecklingen i Värnamo

Värnamo fortsätter att växa och kommunen hade den sista december 2017 hela 34206 invånare. Detta innebär att vi ligger klart över den årliga ökning som ska leda till kommunens vision om 40 000 invånare 2035. Jag tog del av en flytt- och boendestudie som visar varifrån alla nya invånare som flyttade till Värnamo kommun kom ifrån 2016. Kanske inte helt oväntat så kom de allra flesta nyinflyttade från Jönköpings län. Därefter följde Skåne, Kronoberg, Västra Götaland, Stockholm och Halland.

Vad är det som gör att dessa har flyttat till Värnamo?
Bra framtidsmöjligheter, bra boende, arbete, affärer och service är några av de anledningar som studien visar på. Som centrumledare så blir jag givetvis glad över att man ser på Värnamo med så positiva ögon. På måndagen den 4 mars delades det ut priser vid den stora Oscarsgalan i Los Angeles. Filmen ”The Square” av Ruben Östlund var nominerad i kategorin ”Bästa icke-engelskspråkiga film”. Det är nästan så att man kan säga att Värnamo var representerat på den stora galan med tanke på att filmen är inspirerad av ”Rutan” på Flanaden mitt i Värnamo City. Jag är övertygad, trots att filmen inte vann pris, att ”Rutan” kommer att locka många till Värnamo framåt. Både som besökare och potentiella framtida Värnamobor.

Det är många saker som lockar besökare till Värnamo nu.
Gummifabriken som nu börjar bli färdig kommer att bli en fantastisk mötesplats med mängder av upplevelser. Bara Biostaden som öppnade i december hade redan första månaden fler än tiotusen besökare, och för många, däribland jag själv, var det nog första gången på länge som dom gick på bio på hemmaplan. Under första helgen i mars invigdes sedan det nya biblioteket. Succé och en stor folkfest skulle man kunna sammanfatta invigningen.

Många har nog funderat på vad som kommer att hända i gamla Cupolen nu när bland annat biblioteket flyttar, men nu har vi svaret. Det blir Friskis & Svettis och restaurang Pinchos och utöver dessa kommer ATEA Sverige AB flytta in i nya kontorslokaler, detta blir dom nya hyresgästerna. Redan efter sommaren är det premiär för dessa nya aktörer. Tre starka varumärken som kommer bidra till den positiva utvecklingen i Värnamo.

Med våren i antågande är det dags för alla aktiviteter i City att kicka igång. Redan på påskafton är det dags för årets första marknad och sedan rullar det på med bland annat tjejkväll, hälsolördag, kvartsmaraton och Karneval i full fart. Du är kanske sugen på att visa upp din verksamhet i City under året? Tveka då inte att bolla din idé med mig så gör vi verklighet av dina idéer. Maila mig på anders.wallin@varnamocity.se eller ring 070-677 60 08.

Välkommen till Värnamo för att shoppa och trivas!

Anders Wallin
Centrumledare

Kommentarer 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta