Jag vill hitta
i Värnamo
Sök

Tandcentrum Den personliga tandvårdskliniken med det stora kunnandet

Tandcentrum Den personliga tandvårdskliniken med det stora kunnandet

Fredagen den 1:a september var det dags för ytterligare en ny aktör i City då Värnamos nya Tandvårdsklinik på Storgatsbacken 17 slog upp dörrarna. Jag gick och hälsade på Fredrik Olsson, Emma Nyréus och Mia Unbeck i deras nya fräscha lokaler för att få lite inblick i verksamheten och kanske lite tips om hur man håller tänderna i bra skick. Fredrik Olsson som är tandläkare äger tandvårdskliniken och har tillsammans med Emma och Mia lång erfarenhet av privat tandvård, och har dessutom arbetat ihop i många år förut och är ett väl sammansvetsat team. Emma är anställd av Fredrik som tandsköterska och Mia driver eget i form av Tandhygienist i samma lokaler. Tillsammans bildar de Tandcentrum.

Vad kul med en ny aktör i City. Berätta lite om bakgrunden till denna satsning?

– Det gäller att är våga satsa, säger Fredrik och få gehör av Mia och Emma. De finns ett uppdämt behov av tandvård i Värnamo och för oss var tiden mogen att satsa vidare. Vi vill satsa på en tandvårdsklinik som tar ett helhetsgrepp om patientens behov och det kan vi fylla med den mångåriga erfarenhet och kompetens som vi har.

Varför ska man välja Tandcentrum?

– Mia berättar: Vi är bra på vuxentandvård, har generösa öppettider och finns tillgängliga både på mail och telefon. Till oss kan man vända sig på telefon ända till kl. 21.00 på vardagar och vi svarar dessutom i telefon under helgerna 9-16 för att kunna hjälpa eventuella patienter med akut värk, vilket nog gör att vi sticker ut lite. Att ha en hög tillgänglighet är en service som efterfrågas i allt högre grad av patienter idag. Vi har dessutom en jättefin hemsida som heter www.tandcentrum.se där man som patient kan boka och boka om sitt planerade besök, hitta kontaktinformation och se vilka olika typer av behandlingar som vi erbjuder.

Vilken är er målgrupp?

– Vårt fokus är vuxna patienter där behoven skiljer sig lite mot de yngres.
– Det kan exempelvis handla om hur långa intervaller det ska vara mellan kallelserna. Vissa patienter kallas en gång per år, men det kan också vara patienter som måste komma tätare. Säger vi att kallelsen kommer om 12 månader så gör den det, säger Emma.

Valet av lokal, Storgatsbacken 17?

– Fredrik: Valet var viktigt för oss, bra lokal i markplan, även här handlar det om service. Det är smidigt med parkering bakom vår praktik och det finns hiss till vår entré så det är inga problem för personer med funktionshinder att ta sig hit. Lokalerna är ljusa och fräscha vilket
skapar en skön och trygg känsla för våra besökare.

Hur är tandhälsan hos Värnamoborna?

– Den är precis som över hela landet väldigt skiftande så givetvis finns det stora skillnader mellan Värnamoborna. Så länge man går på regelbundna kontroller så håller man tandhälsan i gott skick, säger alla samstämmigt.

Borde tandvård ingå i den vanliga sjukvården?

– Nja svarar de på det, och menar att man ska betala för sin egen tandvård, då man trots allt har ett eget ansvar när det gäller sina tänder, sedan finns det givetvis sjukdomar av olika slag som kan påverka hur tandhälsan ser ut. Då finns det möjlighet att få hjälp till extra profylax till exempel enligt ett speciellt regelverk sen är försäkringskassans tandvårdsstöd bra för den som har mycket att göra i munnen. Det är svårt att ge ett generellt svar på frågan, men det är viktigt att poängtera att barn upp till 21 år har fri tandvård och åldern kommer att höjas till 23 år inom de närmsta 2 åren. Bra skötta tänder i ungdomen är viktigt för den framtida tandhälsan, säger Mia.

Behöver man vara rädd för att gå till tandläkaren?

– Nej, det behöver man inte! Det är förmodligen något som är nedärvt sedan tidigare generationer då det inte fanns så många bra hjälpmedel. Det finns en kategori som går till tandläkaren bara när dom verkligen har ont och då menar jag verkligen ont. Det bottnar ofta i en obehaglig upplevelse eller någon som har berättat om sina upplevelser. Vi har erfarenhet och kan ofta lugna våra patienter så vi kan behandla
dem ändå. Som en liten privat mottagning kan man känna sig trygg då vi lär känna patienten på ett lite närmare sätt. Hos oss får man alltid träffa samma behandlare vilket också uppskattas mycket, avslutar Fredrik.

Anders Wallin
Centrumledare

Kommentarer 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta