Jag vill hitta
i Värnamo
Sök

Pinchos kommer till Värnamo – Regionens nya destination

Pinchos kommer till Värnamo – Regionens nya destination

Vilken uppmärksamhet det blev när det blev klart att Pinchos skulle etablera sig i Värnamo. Redan under hösten började ryktena gå om att så var fallet och många gissningar blev det om var den nya restaurangen skulle ligga. Nu är många frågetecken uträtade och platsen för etableringen är spikad. Det är också klart vem som kommer driva detta. Jag har träffat blott tjugoett år gamla Filip Carlsson för att ni ska få lära känna personen bakom Pinchos i Värnamo.

Det var nog många som kollade på din Facebook profil när det blev officiellt att du ska driva Pinchos i Värnamo. Men för alla dom som inte vet. Vem är Filip Carlsson?
— Jag är en tjugoettårig kille från Anderstorp som bor i Gislaved. Under gymnasietiden pluggade jag ekonomi och i den vevan startade jag och tre kompisar ett eventbolag-Westbo event. Det var ett UF företag från början. Nu är det är bara jag kvar i det bolaget. Jag är företagsam av mig och kommer även från familj där både morfar och farfar har drivit företag. Jag har det nog lite i blodet.

Vilken erfarenhet har du av restaurangbranschen egentligen?
— Egentligen ingen erfarenhet alls. Pinchoskonceptet passar mig väldigt bra då dom ville ha någon som följer ett koncept till 100 %. Dom ser mer till person än vilken erfarenhet man har. Pinchos är framförallt en upplevelse och min ambition är att Pinchos i Värnamo ska bli en destination för hela GGVV området. (Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo).

Enligt några av dina tidigare kollegor måste du alltid ha något att göra. Blir du aldrig nöjd?
— Nöjd vet jag inte. Jag gillar att anta nya utmaningar hela tiden. Man kan säga att jag gillar att utmana ödet lite. Att våga bukta på ramarna lite för att se vad om är möjligt. Jag har alltid något på gång. Det är sällan att jag sitter och tittar på TV.

Jag har förstått att du har ett intresse av leksaker. Inget fel med det. Du är ju fortfarande ung, men kan du berätta mer?
— När jag gick i nian köpte jag och en kollega ett företag som heter Albe. Ett grossistföretag för leksaker i tågbranschen. Vi sålde leksaker till hela Norden. Järnvägsmuseum och leksaksaffärer. Stockholms lokaltrafik, SL, var den största kunden. Det var egentligen där som jag lärde mig att driva bolag. Jag och min kollega drev det i fyra år.

Redan årskurs nio?
— Min kompis fick en förfrågan från sin farfar och han frågade mig och då bestämde vi oss.

Det är många restauranger i Värnamo nu. Hur kommer du att lyckas med Pinchos?
— Det viktigaste är att gästen ska stå i fokus och dom ska få en rolig och trevlig upplevelse. Jag tror att det är det som man förväntar sig när man kommer till min restaurang. Där finns något för alla åldrar. Sedan får vi inte glömma att jag har anställt en fantastisk restaurangchef som heter Jesper Norén. Han har en Sommelier-utbildning så vill man dricka ett passande vin till maten så är Pinchos ”the place to be”.

Vad är det som är speciellt med Pinchos? När det blev aktuellt att du skulle öppna la jag ut det på Värnamo Citys Facebook och bara efter ett par timmar hade det nått säkert 20 000 personer.
— Jag tror det beror på att Pinchos ska vara en destination. Många känner till varumärket och många har besökt Pinchos på andra platser som i Jönköping, Halmstad och Göteborg. Det är dessutom världens första App-restaurang.

App-restaurang?
— Det innebär att man sköter hela sin upplevelse från mobilen. Man bokar bord, mat och dryck genom mobilen.

Om man inte har någon mobil då?
Det finns Ipads att låna och har man inte varit hos oss tidigare så hjälper vi dom på traven så att även de utan smartphones kan uppleva Pinchos.

Vilken är målgruppen?
— Pinchos passar egentligen alla. Huvudmålgruppen är kvinnor mellan 20-40 år. Målgruppen som växer mest och är mest nyfiken är pensionärerna. Det som är kul med pensionärerna är att dom är mycket pålästa inför sitt första besök och kan oftast allt även om dom inte har varit där tidigare.

Passar kanske bra med god mat och gym på samma plats med tanke på Friskis etablering i samma hus?
— Absolut. Snart kan du gå och träna med ett kompisgäng och spinna. Sedan kopplar du av i bastun och fortsätter med att äta gott på
restaurangen.

När drar ni igång?
Tanken är att vi ska öppna efter semestern någon gång. Så det är inte så länge kvar.

Hur många kommer du att anställa?
— Vi kommer att anställa tolv personer i restaurangen, så vi blir en stor arbetsgivare. Kul också att vi får en hel del tjänster med mycket ansvar som till exempel hovmästare, restaurangchef, kökschef och sous chef (kock som assisterar köksmästaren). Det blir en kul arbetsplats.

Berätta kort om ditt andra projekt- Pizzabakaren? Vad är det?
— Det är ett franchise koncept som kommer från Norge där dom har ca tvåhundra restauranger. Nu ska dom expandera i Sverige och Värnamo blir den tionde etableringen. Det som är speciellt med pizzerian är att det finns drive in, man kan få utkörning och du kan även äta
den på plats i restaurangen. Det finns även den moderna tekniken att du både kan beställa och betala från din mobil.

Åter till Pinchos. Det är ett stort bygge. Hur stort?
— Det är ca 400 m2 med ca 150 platser i restaurangen. Just nu pågår ombyggnationen och jag har verkligen fått ett stort stöd från Värnamo Näringsliv när jag kontaktade dom om mina planer. Sist, men inte minst vill jag nämna hyresvärden Nivika fastigheter som har varit guld värda under den här tiden.

Anders Wallin
Centrumledare

Kommentarer 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta