Jag vill hitta
i Värnamo
Sök

Klubb Värnamo – Gemensam satsning på kundlojalitet

Klubb Värnamo – Gemensam satsning på kundlojalitet

Under de senaste åren har det funnits önskemål från både handeln och dess kunder att skapa någon form av lojalitetsprogram. Under hösten 2017 förde Värnamo City och Värnamo handel en dialog med ett företag som heter Fillit som tillhandahåller denna tjänst. Efter några möten med representanter från handeln och Fillit bestämdes det att vi skulle satsa. Sagt och gjort så lanserades Klubb Värnamo i slutet av juni. I dagsläget är det elva butiker som är med i Klubb Värnamo och nu snart tre månader sedan lanseringen träffade jag Cilla Ek som driver butiken Plejsett på Storgatan för att lyssna hur det har gått.

Varför valde du att gå med i Värnamos nya kundklubb?

— Jag har tidigare haft en SMS klubb där jag har skickat erbjudanden till mina kunder. Den har fungerat bra, men jag ville hitta ett sätt där jag kunde premiera mina lojala kunder på ett bättre sätt. Den nya klubben ger mig möjlighet till detta. Jag var också intresserad över att få bättre statistik över mina kunder och samtidigt kunna följa upp kampanjerna på ett bättre sätt. Jag känner att jag har fått en helt ny marknadsföringskanal.

Hur har starten varit?

— Starten har varit mycket positiv tycker jag och i stort sett alla som har blivit tillfrågade har velat vara med i klubben. Det är väl egentligen bara kunder som kommer från andra städer som har tackat nej.

Är kunderna positiva?

— Verkligen. Vi har lagt mycket tid på att förklarar för våra kunder att dom först och främst blir medlemmar i Klubb Plejsett, men att dom i och med det även har möjlighet att gå med i samtliga butikers klubbar antingen genom att bara uppge sitt personnummer i
medverkande butiker eller enkelt registrera sig på sin personliga sida på nätet. Klubben skapar spring i alla butiker som deltar.

Hur går man då till väga om man vill bli medlem?

— Förhoppningsvis frågar butikspersonalen dig som kund om du vill bli medlem. I samband med det uppger kunden sitt personnummer, mail och mobil på en display i butiken. Detta gör man en gång och sedan är man medlem i vår butiks klubb. Det finns även
ett annat sätt att registrera sig och det är genom att använda en speciell bricka. Har man fått en sådan bricka ska man registrera sig på nätet.

Kostar det något?

— Nej, det är gratis. Alla över 18 år får vara medlemmar.

Vad får man som kund?

— Man får våra erbjudanden och rabatter. När man registrerar sig första gången får man en gratis stämpel värde 400 kr som en välkomstbonus. (OBS! Gäller hos Plejsett. Alla butiker har lite olika erbjudanden. Se klubbvarnamo.se för mer info.) Vi kommer att skicka SMS till våra kunder i samband med våra kampanjer som vi kör så vi kommer vara aktiva med att erbjuda våra kunder ett mervärde. Det kommer dessutom att ske en hel del gemensamma kampanjer vid olika tillfällen. Senast körde vi en gemensam kampanj i samband med Värnamodagarna som var mycket lyckad.

Stämplar säger du, vad innebär det?

— Det innebär att man för varje 400 kr man handlar får man en digital stämpel. När man har fyllt kortet med 10 stämplar så får man rabatt vid nästa köp på 200 kr. Du behöver inte själv hålla reda på hur många stämplar du har. Det sköter systemet om automatiskt.

Fakta
Medverkande butiker: Plejsett, Trend House, Önska IK Form, Vero Moda, Jack & Jones, Blomsterhörnan, Håkanssons Parfymeri, Gasslanders Ur & Guld, Audio Video, Linn Beauty and Care, Hemmahallen, Underbart.

Klubben: Alla butiker har sin egen klubb, men tillsammans bildar det en gemensam klubb, Klubb Värnamo. Mer info om rabatter och vanliga frågor: se klubbvarnamo.se

Anders Wallin
Centrumledare

Kommentarer 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta