Jag vill hitta
i Värnamo
Sök

IK Form ser möjligheter – Design och kvalité i fokus

IK Form ser möjligheter – Design och kvalité i fokus

Snön föll tungt under natten, men nu hade det börja klarna upp och temperaturen närmade sig behagliga 5 plusgrader. Kanske, tänker jag
för mig själv, är detta starten på våren. Jag traskar genom snöslasket bort mot IK Form på Storgatan. Lisbeth Danås som driver butiken ringde upp mig för några dagar sedan. Hon har en nyhet att berätta. Väl inne i butiken möts jag av ytterligare vårtecken. Påskkycklingar, fjädrar och andra färgglade varor vittnar om att jag säkert har rätt i mitt antagande om att våren är på gång och inte minst påsken.

Jag träffar Lisbeth och hennes kollega Rebecka för att få information om nyheten.

Berätta om nyheten
— I samband med den stora inredningsmässan Formex i Älvsjö utanför Stockholm blev vi inbjudna till Iittalas nya flaggskeppsbutik på Kungsgatan i Stockholm. Det är en butik som verkligen är värd ett besök. Anledningen till att vi blev inbjudna är att vi sedan tidigare har ett bra samarbete och att dom gillar vårt engagemang. Dom vet att vi lägger ner vår själ och passion i de aktiviteter som vi genomför i
butiken. Det ena ledde till det andra, och vi kom även att prata om Källemo då det var just Källemomöbler som vi satt i när vi blev bjudna på fika. I samband med det så ställde vi frågan om vi inte kunde göra en utställning med Källemo och Iittala tillsammans.

Vad för typ av utställning?
— Utställningen blir som ett möte mellan två varumärken som har samma grundtanke. Vi vill ta vara på chansen att visa Iittalas vackra produkter så att man kan känna igen sig i hemmiljö.

Vad för grundtanke?
— Att det är hållbar design. Från Iittalas sida innebär det att produkterna man säljer ska hålla över tid. Man ska inte tröttna på produkten och det rimmar bra med Källemos grunder för sina möbler. Enligt Källemo ska produkterna ”tåla ögats slitage”. Material och design ska alltså hålla och till och med växa över tid. Det är alltså tidlös design.

Varför vill ni göra detta då?
— Vi vill visa Iittalas produkter på ett sätt som passar i hemmet och det kommer att visas i den utställningen som vi kommer att ha. Man kan se det som en catwalk för kunden och besökaren kan vandra in i butiken och se produkterna i rätt sammanhang och miljö. Sedan är det ju viktigt att lyfta möjligheten till lokala samarbeten. Källemo är ett fantastiskt varumärke med hög kvalitet och det känns extra roligt att vi kan få till ett samarbete med en så viktig och bra lokal aktör.

När börjar utställningen?
— Utställningen pågår mellan den 12-21 april och den sker här i vår butik Önska IK Form.

Hur kommer man att märka att ni ska ha denna utställning?
— Vi kommer givetvis att synliggöra det i våra skyltfönster. Både Källemos och Iittalas produkter kommer att visas ordentligt. Om man är extra intresserad av utställningen så är det inga problem att komma in och få en egen guidad visning. Sedan finns det ju även andra produkter i vår butik om man inte är intresserad av just dessa.

Finns det några överraskningar som ni kan avslöja?
— Ja, det kommer att tas hit en del designikoner och produkter som man kanske inte ens visste att Iittala har, som till exempel lampor och glasfåglar. På premiärdagen av utställningen kommer även representanter från Iittala hit för att iordningsställa och vara med och förevisa.

Så om ni skulle beskriva kopplingen mellan er, Iittala och Källemo, hur ser då den ut?
— Kortfattat kan vi väl säga som det står i beskrivningen om Iittala: ”produkterna är formgivna för att berika människors vardag”. Det stämmer väl överens med både Källemo och IK form.

Anders Wallin
Centrumledare

Kommentarer 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta