Jag vill hitta
i Värnamo
Sök

Cheers sportbar – Värnamos nya mötesplats

Cheers sportbar – Värnamos nya mötesplats

När beskedet kom att Team Sportia på Storgatsbacken skulle lägga ner sin verksamhet under våren 2016 var det ett dystert besked för många. En jättestor butikslokal i bästa Cityläge skulle snart stå tom. Det dröjde dock inte så länge innan olika rykten började cirkulera om vad som var på gång. Inte minst när en bil med ett känt varumärke för sportbarer i Sverige började synas på stadens gator titt som tätt. Ungefär i samma veva började det även ryktas om att det fanns ett par lokala entreprenörer, Jörgen Kärrman och Bengt Boman, som var intresserade av lokalen.

Det senare ryktet var sant och den 9 juni 2016 avslöjades att gamla Team Sportia skulle bli Värnamos nya sportbar. Under i stort sett ett års tid pågick förberedelserna inför öppningen av det som skulle bli Cheers och i maj var det dags att öppna portarna till Värnamos nya sportbar. Jag har träffat Johan Gillberg som ansvarar för verksamheten.

Johan, du är platschef på Cheers Sports Bar. Hur ser din bakgrund ut?

— Jag halkade in på ett bananskal i branschen kan man säga. Som 19-åring hakade jag på en kompis till Kos och gick en bartenderutbildning. När jag kom hem till Värnamo blev det jobb på olika ställen i Värnamo. Det var på Park Inn (nuvarande Scandic) och deras restaurang Bifferiet, Nöjesmejeriet och sedan på Harrys tillsammans med Anna Viita som är VD där nu. Efter några år i Värnamo kände jag att jag ville testa lite nytt och ställa mig inför nya utmaningar. Det bar iväg till Sälen och hotell Bügelhof sedan tillbaka till Harrys och därefter lite säsongande mellan hotell Tylösand och Sälen. De tre sista åren har jag jobbat i Jönköping vilket jag trivdes bra med, men jag följde utvecklingen av sportbaren i Värnamo och höll kontakten med en av ägarna, Jörgen Kärrman. Han tyckte jag skulle komma och kolla, vilket jag gjorde så sent som i början av detta år.

Nu har Cheers varit igång sedan i maj. Hur vill du sammanfatta den perioden?
— Extremt kul och extremt mycket jobb. Jag har tillsammans med personalen fått möjligheten att utifrån ett grundkoncept få starta ett ställe från scratch. Vi har kunnat bukta på ramarna för att sätta en viss prägel på Cheers. Vi testar och utvärderar hela tiden. Blir det inte bra första gången så har vi fria händer att ändra och göra rätt. Just nu befinner vi oss bara i utvecklingsfasen så allt kommer bara bli bättre och bättre. Nu har vi även fått en bra stomme när det gäller personalen. Dom är oerhört viktiga för hela imagen.

Vilka besöker Cheers?
— Jag skulle vilja säga att Cheers erbjuder något för alla. Vi är en sportbar, men vi lockar alla. Vi har allt ifrån det unga tjejgänget till företag från hela GGVV (Gnosjö, Gislaved, Värnamo, Vaggeryd) som besöker oss. Det är spännande att se hur det skiftar under veckorna då vi har öppet alla dagar och lockar olika kundgrupper. Värnamo börjar bli lite av regionens nöjescentrum just nu. Vi har ju en mängd olika restauranger och nöjesplatser mitt inne i City.

Ni har över 80 olika ölsorter. Kan man inte bara beställa en stor stark?
— Självklart kan du beställa en stor stark, men jag skulle nog rekommendera att testa något som du kanske aldrig har provat. Vi har som sagt ett 80-tal sorter, men vi rynkar inte på näsan åt någon som beställer en stor stark. Att vi har ett så brett sortiment innebär att vi får många återkommande gäster som vill testa olika sorters öl. Förutom ett brett öl sortiment har vi även en bra vinlista och ett bra sortiment av olika spritdrycker. Vi har exempelvis ett 25- tal olika sorter av gin. Min bakgrund som bartender är viktig när det kommer till att kunna presentera olika typer av drinkförslag och inom kort ska jag faktiskt, som en av femton från södra Sverige, åka till Göteborg för en workshop om att göra drinkar på cider från en stor leverantör.

De alkoholfria alternativen då? Finns det ett bra utbud att välja mellan?
— De alkoholfria alternativen växer hela tiden. (Johan visar en hel kyl fylld med olika slags alkoholfria alternativ) Vi har ett 15 tal olika ölsorter. De alkoholfria ölen är helt annorlunda nu mot tidigare och är också ett mer självklart val för många. Efterfrågan på alkoholfritt ökar hela tiden. Vi jobbar även på att plocka fram alkoholfria drinkalternativ.

After Work med dans. Är Värnamoborna mogna för det?
— Nja, det var ett försök. Det kommer säkert tillbaka. Vi får nog marknadsföra det mer framåt. Det var även ett sätt att få möjligheten att visa upp vår fina nattklubb på nedre plan. Just nattklubben fick ägarna inspiration till under ett besök i Kina.

Nattklubb?
— Det är en utmaning med nattklubbar på mindre orter. Det är inte bara att öppna dörrarna och tro att folk kommer. Vi kommer jobba hårt för att utveckla konceptet som vi tror på. Vi har redan gjort vissa förändringar. Exempelvis satte vi en åldersgräns på tjugofem
inledningsvis, men nu är åldersgränsen tjugo både fredagar och lördagar. Nattklubbslokalen fyller även andra behov då vi har möjlighet att använda lokalerna till privata bjudningar. Vi har en hel del bokningar inför jul. Vi har till och med ett företag från Skåne som har bokat lokalen innan jul. Närmare hundra personer så vill du träffa skåningar så kom hit den 8 december.

Ni hade lite bekymmer med maten inledningsvis. Kunderna fick vänta länge och det hände att det blev lite fel då och då. Hur ser det ut nu?
— Nu ser det bra ut. Alla dom sakerna som strulade som mat, väntetider med mera har vi lyckats jobba bort. Vi har även gjort vissa förändringar av menyn och inom kort kommer vi göra en större ändring som gör det enklare för kunden att hitta rätt bland menyvalen. I och med förändringen av menyn så kommer en hel del nyheter att adderas. Vi har även en ny köksmästare som kommer med nya idéer. Vi fungerar väldigt bra, jag och den nya köksmästaren. Vår dialog och kompetens kommer att spegla menyn framåt och tillsammans med personalen kommer det bli toppen.

Nu är det snart juletider. Hur ser planeringen ut på Cheers inför julen? Några nyheter?
— Vi har bra och generösa öppettider som vanligt. Under julhelgen kommer vi att ha öppet juldagen och annandagen. På Nyårsafton kör vi en nyårsbankett med ett begränsat antal platser. Det blir ett fantastiskt paket med flera rätters meny och goda dryckesalternativ, både med och utan alkohol.

4 snabba

Favforitdrink
Whisky Sour (isbitar, Bourbon, sockerlag, citronsaft, äggvita)

Godaste på er meny
Ribsen

Fotboll eller hockey
Fotboll

Tylösand eller Sälen
Tylösand

Anders Wallin
Centrumledare

Kommentarer 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta