Jag vill hitta
i Värnamo
Sök

30 mars är det dags för årets första marknad i Värnamo. En folkfest med mycket marknadsknallar.

30 mars är det dags för årets första marknad i Värnamo. En folkfest med mycket marknadsknallar.

Den 28 februari öppnade H & M sin nya stora butik i Galleria Flanaden. Vid öppningen ringlade kön sig lång från entrén upp på Åbron. Trots en iskall bitande vind så lockades många besökare från både när och fjärran till City. Den enkla ekvationen att folk lockar folk syntes tydligt och butikerna i City lockade med extra erbjudanden till sina besökare. Att H & M öppnar upp en ny stor och fin butik i en stad av Värnamos storlek är mycket glädjande.

Vi behöver kedjornas muskler och dragningskraft till vår citykärna. Kedjorna tillsammans med våra unika butiker, restauranger, caféer, gym och frisersalonger m.m. skapar möjligheter att möta det som våra besökare, det vill säga du, efterfrågar.

Det är under våren som Värnamo lever upp ordentligt efter vinterdvalan. Aktiviteterna avlöser varandra för att kulminera under några hektiska veckor i maj. Redan idag (för dig som får Köpstaden med VN) den 30 mars är det dags för årets första marknad i Värnamo. En folkfest med mycket marknadsknallar och extraöppet i våra butiker. Värnamo City jobbar tätt med kommun, kultur, näringsliv och föreningar för att skapa en så attraktiv citykärna som möjligt. Samverkan är viktig för att kunna tillgodose olika behov. Som bra exempel vill jag gärna lyfta lördagen den 4 maj då olika aktörer tillsammans arrangerar hälsolördag, Wärnamo Kvartsmaraton, PaprICA-loppet och kommunens Stora fiskedag.

Ett annat återkommande inslag som även det görs möjligt av samverkan är Karnevalen som i år sker den 18 maj. Karnevalen blir något alldeles extra i år då vi samtidigt arrangerar The Italian Village på Flanadentorget under några, förhoppningsvis, soliga och sköna försommardagar. Dessutom kommer Betongcupen i skateparken att arrangeras för tredje gången och i år blir det dessutom även som ett OS-kval. Utan dig som besökare hade aldrig dessa saker varit möjliga. Jo, kanske möjliga, men inte alls lika roliga. Det är ju tack vare dig och alla andra tusentals besökare som det skapas en attraktiv mötesplats. Så ett stort tack till dig för att du är med och skapar ”Värnamo City- Din självklara mötesplats”.

Följ Värnamo City på Facebook så håller du dig uppdaterad om vad som är på gång mer under året.

PS! Det är kanske lite tidigt att prata om nästa år redan nu, men nästa år fyller Värnamo 100 år. Jag är säker på att det blir ett år fyllt med aktiviteter och spännande evenemang i hela kommunen och detta tack vara den framåtanda och optimism som råder i våra trakter just nu.

Kommentarer 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta